Нестандартни поръчки

Приказки за инсталация, създадена специално за фолклорния център в село Чавдар

 

фолклорен център в село Чавдар, Албена Баева, Реактив, Иванка МогилскаНаписах 6 разказа за 6 предмета, включени в интерактивната инсталация на студио „Реактив“, създадена за фолклорния център на село Чавдар. Избирате предмет, поставяте го в средата на тавата и слушате разказ, свързан с него.

фолклорен център в село Чавдар, Албена Баева, Реактив, Иванка МогилскаПредметите са от едновремешния български бит – дървена лъжица, гребен, огрибка, хурка, вретено, совалка. В разказите е използвана етнографска информация за тяхното символно значение.

Прочетете един от разказите„Гребен”.

 

 

Приказки по телефона

 

приказки по телефона, Албена Баева, Реактив, Иванка Могилска

Написах 4 градски приказки за интерактивната инсталация на Албена Баева
„Приказки по телефона“, поставяна на ключови места в София – Попа, СУ, Орлов мост. Прочетете две от тях – „Обувките“ и „Музика за баба, телефон и градски шум“.

Научете повече за инсталацията.

 

Редакция и оформление на текст за интерактивната изложба „Пътят на червеногушата гъска“

 

Интерактивната изложба е съставена от няколко модула, с помощта на които да се поставите на мястото на червеногушата гъска, докато събира храна и сили за прелитането на хиляди километри между Дуранкулашкото езеро и Арктика, където мъти и отглежда потомоството си. Информационни пана ви разказват повече за живота, начина на хранене, местообитанията, гнезденето и причините за унищожение на този все по-застрашен вид.

Моята работа беше да редактирам, съкратя и оформя стилово текстовете за таблата. Изложбата е дело на екипа на „Реактив“, снимката е на Галя Йотова.