Нестандартни поръчки

Юбилейна книга по случай 140 години Каменица

 

копирайтинг, юбилейна книга Каменица, концепция

По повод 140 години „Каменица“ компанията ме нае да напиша текст за юбилейна книга. 

Моя е концепцията – да разкажем историята на пивоварната заедно с историята на Пловдив, от Освобождението до наши дни. Разделих историята на няколко части и се постарах да я поднеса леко, забавно и в същото време достатъчно ясно дори за незапознатите отблизо със случващото се в Пловдив от края на XIX век насам. 

Мои са и текстовете – свалете и прочетете първата част от историята на „Каменица“ и Пловдив след Освобождението като pdf файл. 

Вижте няколко разтвора от книгата, за да добиете представа от цялостната визия и стил. По нея работиха студио „Тотем“ и майстори на комикса.

копирайтинг, юбилейна книга Каменица, концепция

копирайтинг, юбилейна книга Каменица, концепция

копирайтинг, юбилейна книга Каменица, концепция

копирайтинг, юбилейна книга Каменица, концепция

===

 

Приказки за инсталация, създадена специално за фолклорния център в село Чавдар

 

фолклорен център в село Чавдар, Албена Баева, Реактив, Иванка МогилскаНаписах 6 разказа за 6 предмета, включени в интерактивната инсталация на студио „Реактив“, създадена за фолклорния център на село Чавдар. Избирате предмет, поставяте го в средата на тавата и слушате разказ, свързан с него.

фолклорен център в село Чавдар, Албена Баева, Реактив, Иванка МогилскаПредметите са от едновремешния български бит – дървена лъжица, гребен, огрибка, хурка, вретено, совалка. В разказите е използвана етнографска информация за тяхното символно значение.

Прочетете един от разказите „Гребен” (свалете като pdf).

===

 

Приказки по телефона

 

приказки по телефона, Албена Баева, Реактив, Иванка Могилска

Написах 4 градски приказки за интерактивната инсталация на Албена Баева
„Приказки по телефона“, поставяна на ключови места в София – Попа, СУ, Орлов мост. Прочетете две от тях – „Обувките“ и „Музика за баба, телефон и градски шум“ (свалете като pdf).

Научете повече за инсталацията.

===

Редакция и оформление на текст за интерактивната изложба „Пътят на червеногушата гъска“

Интерактивната изложба е съставена от няколко модула, с помощта на които да се поставите на мястото на червеногушата гъска, докато събира храна и сили за прелитането на хиляди километри между Дуранкулашкото езеро и Арктика, където мъти и отглежда потомоството си. Информационни пана ви разказват повече за живота, начина на хранене, местообитанията, гнезденето и причините за унищожение на този все по-застрашен вид.

Моята работа беше да редактирам, съкратя и оформя стилово текстовете за таблата. Изложбата е дело на екипа на „Реактив“, снимката е на Галя Йотова.